Tots hem tingut en algun moment algun mal o alguna molèstia física per un mal gest, una sobrecàrrega, una contusió… Sabem que els metges ens ajuden receptant-nos medicaments que intentaran millorar la nostra situació. Però cal tenir present que, a part de la medicació, tenim a les nostres mans altres tècniques que són bones per al nostre organisme i que sempre ens aportaran molts beneficis. “El moviment és vida” i l’activitat física ens ajuda a millorar la nostra vida.
Una de les activitats més populars i més fàcils de fer és caminar. Caminar és una activitat física senzilla que té molts beneficis per al nostre organisme.
Beneficis
En primer lloc, sortint a caminar ja trenquem amb la rutina i sobretot ens allunyem de la vida sedentària que tants problemes ens pot portar.
Caminar, a més, és una activitat que pot fer gran part de la gent, és fàcil trobar amb qui compartir les caminades i així ens podem motivar els uns als altres, podem parlar durant la caminada i millorem la nostra vida social. Podem dir doncs que caminar ens ajuda a socialitzar-nos i a millorar les nostres habilitats socials.
Per altra banda, caminar ens aporta beneficis com:
- la millora del nostre sistema cardiovascular,
- ens ajuda a reduir el colesterol i la glucosa,
- ens ajuda a reduir el pes…
I no només això, també ens ajuda a millorar a nivell muscular, sobretot a extremitats inferiors i a les superiors si ens acostumem a sortir a caminar amb els pals. Caminar també comporta una millora de la densitat òssia, redueix l’estrès, millora el descans i les hores de son, a més d’aconseguir una actitud més positiva augmentant l’optimisme, increment de l’autoestima…
Per últim, si les caminades les podem fer a la natura podem arribar a obtenir molts altres beneficis que aquesta ens aporta, com són els paisatges que podem descobrir, la pau i la tranquil·litat, l’aire net i pur, entre molts d’altres.
En definitiva, com podem veure, caminar és un dels millors medicaments per al nostre cos, que no té efectes secundaris i ens aportarà beneficis a tots nivells.
També et pot interessar
7 estratègies senzilles per incrementar l’activitat diària
Evitar la depressió, l’ansietat o la demència amb activitat física
Fisioterapeuta de la Clínica Universitària de Manresa